Мултифокални контактни леќи

Доколку имате проблем со гледање на работите одблизу, постои шанса дека се соочувате со презбиопија, која што природно се појавува кај сите луѓе во нивните 40-ти години. Но, тоа што имате презбиопија не значи дека треба да носите бифокални или очила за читање. Мултифокалните контактни леќи ја третираат презбиопијата и обезбедуваат јасен вид на сите растојанија, од блиску до далеку.

Air Optix Aqua Multifocal се мултифокални леќи од CIBA Vision.
€2190,00
Air Optix Aqua Multifocal се мултифокални леќи од CIBA Vision.
€3790,00
Dispo Air Multi е силиконски - хидрогел контактни леќи наменети за дневно носење и месечна замена.
€4400,00
Единствениот дизајн на леќата овозможува целодневен комфор и лесно ракување. Исклучителен вид на секоја оддалеченост во секое време.
€3390,00
PureVision Multi – Focal контактните леќи се со иновативен оптички дизајн кој ќе ви овозможи да гледате јасно на сите растојанија – во близина, далеку и на средно растојание.
€4690,00