Торични/астигматизам контактни леќи

Торичните контактни леќи се наменети за луѓето кои што имаат астигматизам. Астигматизам е рефракциска аномалија, при што зраците по прекршувањето во оптичкиот дел од окото, не се собираат во една точка од мрежницата и не се формира јасна слика на гледаните предмети. Најчесто причина за овој оптички недостаток на окото е неправилната закривеност на површината на корнеата. Најчест симптом на астигматизмот е замаглениот вид. Некои од додатните симптоми на астигматизмот се: замаглен вид при обид за читање на ситни букви, отежнато читање, дупли слики и појава на непостоечки слики.

Во Прима Оптика можете да најдете дневни и месечни торични/астигматматизам леќи од најпознатите производители на контактни леќи. 

Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам.
€2190,00
Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам.
€3790,00
Јасна, стабилна визија. Дизајниран за да обезбеди 30 дена одлична визија и удобност.
€4690,00
Дневна контактна леќа за корекција на астигматизам која има асферичен дизајн и ја намалува сферната аберација и ја подобрува острината на видот.
€3500,00
Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија.
€1750,00
Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија
€3990,00
Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба.
€2950,00
Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба.
€5490,00
Dispo Silk Toric - контактни леќи за дневна еднократна употреба.
€3000,00
Dispo Toric се месечни контактни леќи наменети за луѓето со астигматизам.
€2200,00
Dispo Toric се месечни контактни леќи наменети за луѓето со астигматизам.
€4400,00
Нова генерација на силикон – хидрогел торични леќи. Auto – Align Design овозможува оптимален профил на дебелина на леќата и постигнува одлична стабилност на леќата за остар, јасен вид во текот на целиот ден.
€3900,00