Air Optix Aqua (3 леќи во кутија)

Air Optix Aqua се месечни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Air Optix
*
*
*
*
*
*
1590,00

Air Optix Aqua се месечни контактни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време. Oвие леќи овозможуваат оптимален комфор и јасен вид во текот на целиот ден и целиот месец. Погодни се за продолжено носење до 6 ноќи и со тоа се идеални за оние кои што имаат брз начин на живот и сакаат да се чуствуваат комфорно со своите леќи 24 часа во денот.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon B
Содржина на вода 33%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.08 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -8.00Д (на 0.25Д); -8.50Д до -10.00Д (на 0.50Д)
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Без конзерванси, чисти леќи како денот кога сте ги отвориле.
€700,00

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...