Bausch & Lomb

Bausch & Lomb е американска компанија со седиште во Рочестер, Њу Јорк, и е еден од најголемите светски производители на производи за здравје на очите, вклучувајки контактни леќи, производи за грижа за контакните леќи, медицински производи како и импланти за лечење на болести и аномалии на окото. Компанијата е основана во 1853 година од страна на John Jacob Bausch и Henry Lomb.

Според Фамилија
SofLens Renu PureVision Biotrue
Единствениот дизајн на леќата овозможува целодневен комфор и лесно ракување. Исклучителен вид на секоја оддалеченост во секое време.
€2872,88
Biotrue е повеќенаменско решение од Bausch & Lomb за чистење, испирање и дезинфекција на силикон-хидрогел и други меки контактни леќи.
€762,71
Инспирирани од природата на Вашите очи, Bausch&Lomb ги презентираат новите дневни контактни леќи кои ја ги одржуваат влажноста на очите до 16 часа.
€1177,97
Boston Cleaner е специјално формулиран за да им обезбеди на носителите на тврди и гас пропустливи контактни леќи ефикасно да ги остранат сите протеински и липидни депозити од површината на леќите.
€381,36
Boston Advance Conditioning Solution обезбедува комплетен циклус кој вклучува навлажнување и дезинфекција на тврди и гас пропустливи контактни леќи.
€423,73
Оптима леќите нудат дизајн кој е усовршуван долго време и кој нуди одличен вид и ненадминат комфор.
€1686,44
Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
€1262,71
Нова генерација на силикон – хидрогел торични леќи. Auto – Align Design овозможува оптимален профил на дебелина на леќата и постигнува одлична стабилност на леќата за остар, јасен вид во текот на целиот ден.
€3305,08
Прва силикон – хидрогел фамилија на контактни леќи (сфера, торик и мултифокал) која со користење на предностите на асферната оптика успешно ја намалува сферната аберација и овозможува чист и јасен вид и во услови на послабо осветлување.
€2364,41
Renu е повеќенаменско решение кое ги освежува Вашите контактни леќи, што прави да се чувствувате како да ставате нов пар леќи секој ден.
€593,22
Идеална леќа за почетници.
€1347,46
Контактни леќи за дневно носење, дизајнирани со цел на корисниците да им се овозможи идеално решение за остар, чист вид, целодневен комфор и едноставно ракување.
€1516,95