Dailies Aqua Comfort Plus (30 леќи во кутија)

Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Dailies
*
*
*
*
*
*
923,73

Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност. Ултра тенките рабови го зголемуваат комфорот и леснотијата при вметнување, до тој степен што Вие се чувствувате како воопшто да не носите леќи.  

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / дневна замена
Пакување 30 леќи во кутија
Материјал Nelfilcon A
Содржина на вода 69%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14 мм
Дебелина во центар 0.10 мм (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.7 мм
Сферна јачина +6.00D to -6.00Д (на 0.25Д) ; -6.50Д до -10.00Д (на 0.50Д)
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
€1262,71

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...