Dailies Total 1 (30 леќи во кутија)

Dailies Total 1 се првите контактни леќи во светот кои содржат градуирано количество на вода, специјално дизајнирани да одговараат на природното количество на вода на Вашите очи.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Dailies
*
*
*
£1,601.69

Dailies Total 1 се првите контактни леќи во светот кои содржат градуирано количество на вода, специјално дизајнирани да одговараат на природното количество на вода на Вашите очи. Направени се од силикон - хидрогел, материјал кој овозможува проток на кислород до окото до 3 пати повеќе отколку традиционалните меки леќи. Се карактеризираат со зголемување на процентот на вода од 33% до преку 80% содржина на вода од јадрото до површината, до 100% на надворешната површина. Dailies Total 1 овозможуваат голема пропустливост на кислород и вода, обезбедувајќи Вашите очи постојано да бидат хидратирани, а Вашиот вид да биде јасен во текот на целиот ден. 

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 30 леќи во кутија
Материјал Delefilcon A
Содржина на вода 33% - 80%
Дијаметар 14.1 мм
Базна кривина (BC) 8.5 мм
Сферна јачина 0.50Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -10.00Д (на 0.50Д)
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
OPTI-FREE® PureMoist® е течност за контактни леќи која ги одржува контактните леќи свежи и удобни дури до 16 часа.
£720.34
Постигнете драматична и убава промена на бојата на Вашите очи со контактните леќи на CIBA Vision Freshlook Colorblends.
£1,432.20

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...