Dispo Bio Toric (3 леќи во кутија)

Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Soflex
Фамилија: Dispo
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
£2,500.00

Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба. Нова генерација на силикон - хидрогел материјал, единствениот Comfilcon А со 48% содржина на вода, која дава многу висок процент кислород во рожницата. Овој материјал обезбедува одлична влажност и не бара никакви површински третман. Dispo Bio Toric се достапни во пакување од 3 и 6 контактни леќи.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Comfilcon A
Содржина на вода 48%
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центар 0.11 мм
Базна кривина (BC) 8.7 мм
Сферна јачина 0.00 до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -10.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +6.00Д (на 0.25Д); +6.50Д до +8.00Д (на 0.50Д)
Цилиндар -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д, -2.25Д
Степен 10° до 180° на 10°
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Dispo Bio е силикон - хидрогел контактна леќа за месечна замена.
£1,355.93

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...