PureVision 2 High Definition (3 леќи во кутија)

Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Bausch & Lomb
Фамилија: PureVision
*
*
*
*
*
*
$1,262.71

PureVision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување. Со својот иновативен дизајн, со тенката и позаоблена ивица и со одличната пропустливост на кислород овозможуваат природно чувство, удобно и здраво носење на леќите. Дополнителната влажност од растворот во кој се наоѓаат леќите дава чувство на комфор веднаш по поставување на леќата и во текот на целиот ден. PureVision 2 HD леќите успешно ја корегираат сферната аберација и овозможуваат чист и јасен вид и во услови на слабо осветлување. Може да се користат како терапевтски леќи.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Balafilcon A (silikon - hidrogel)
Содржина на вода 36%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14 мм
Дебелина во центар 0.07 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.00Д до -12.00D (на 0.50Д)
Тагови на производи
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност.
$923.73
Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија
$3,381.36
Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност.
$2,279.66
Renu е повеќенаменско решение кое ги освежува Вашите контактни леќи, што прави да се чувствувате како да ставате нов пар леќи секој ден.
$593.22

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...