PureVision


Bausch & Lomb’s Purevision контактните леќи изработени од уникатниот AerGel ™ материјал кој е дизајниран да ја намали сферната аберација која што предизвикува предметите да се појавуваат матни или нејасни. Носењето на Purevision контактните леќи ќе Ви овозможи да гледате со поголема јасност и да доживеете целодневен комфорт на Вашите очи.

Прва силикон – хидрогел фамилија на контактни леќи (сфера, торик и мултифокал) која со користење на предностите на асферната оптика успешно ја намалува сферната аберација и овозможува чист и јасен вид и во услови на послабо осветлување.
€2790,00
Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
€1490,00
Јасна, стабилна визија. Дизајниран за да обезбеди 30 дена одлична визија и удобност.
€4690,00
Нова генерација на силикон – хидрогел торични леќи. Auto – Align Design овозможува оптимален профил на дебелина на леќата и постигнува одлична стабилност на леќата за остар, јасен вид во текот на целиот ден.
€3900,00
PureVision Multi – Focal контактните леќи се со иновативен оптички дизајн кој ќе ви овозможи да гледате јасно на сите растојанија – во близина, далеку и на средно растојание.
€4690,00